Tinggi Tahap Antioksidan
Antioksidan yang terkandung dalam acai berry adalah 10 kali ganda dari buah anggur dan dua kali ganda dari blueberry. Antioksidan membantu mempercepatkan pembahagian sel, mengurangkan kedutan dan memelihara kulit.
Kaya Dengan Lemak Yang Sihat.
Acai berry kaya dengan asid lemak esensial yang dapat membantu untuk mengawal kolestrol LDL yang tidak diperlukan dan menjadi HDL kolestrol yang diperlukan dalam tubuh manusia.
Kaya Antioksidan
Antioksidan amat diperlukan sebagai sebatian untuk menetapkan kolestrol, akhirnya mampu mencegah penyakit jantung.
Sumber Terbaik Untuk Asid Amino Dan Protien
Para saintis telah menemui dan dikenalpasti bahawa ada lebih dari 19 jenis asid amino dalam diet acai berry dan ia mempunyai lebih dari 8 gram protien per 100 gram produk.
Excellent Sumber Vitamin Dan Mineral
Vitamin dan mineral yang telah dijumpai dalam acai berry termasuk, vitamin A, B1, B2, B3, C, F, kalsium, magnesium, zink dan tembaga.
Sistem Pencernaan Lebih Sihat
Acai berry yang kaya dengan serat makanan dapat membantu mengurangkan kolestrol dalam darah dan meningkatkan sistem pencernaan.
Kelebihan Acai Berry
Acai berry memiliki sifat gizi dan kaya dengan:
- Lemak Omega (jenis yang baik, tidak seperti lemak yang ditemui dalam makanan segera)
- Asid amino
- Antioksidan
- Protien
- Vitamin A, B1 dan E
Permakanannya secara berterusan dapat membantu:
- Mengurangkan berat badan.
- Membantu dengan disfungsi seksual
- Merawat insomnia
- Memnbantu mengurangakan komplikasi diabetes.
0 comments:
Post a Comment