Followers

Selamat Datang Ke Blog Ini Dan Terima Kasih Di Atas Lawatan Anda Di Blog Ini,Jangn Tengok Saja,Baca dan Komenlah di mana-mana entri yaa Dan Satu Lagi Kalau sudi Followlah Sekali Yaa..Tinggalkan Link Anda Di Kotak Shoutbox yaa..Sekian Terima Kasih

Friday, July 20, 2012

7 Ramadhan slot Samarinda Tv3
Mengisahkan tentang Sufiah yang sentiasa menerima pelbagai dugaan dalam hidupnya.
Semasa muda Sufiah bercinta dengan Mustaza dan hidupnya telah dirosakkan oleh Mustaza sehingga dia melahirkan anak luar nikah yang bernama Iqram pada tarihk 7 ramadhan.
Mustaza selalu memaksa Sufiah menjadi pelacur untuk meneruskan kehidupan.

Pada satu hari, Sufiah dan Mustaza telah bergaduh dan Mustaza telah mencampak anak mereka Iqram sehingga meninggal dunia. 
Selepas kejadian itu, Sufiah berkerja di rumah anak-anak yatim. Dia telah mengambil anak angkat yang bernama Ramadhani.

Sufiah terpaksa menerima dugaan lagi, apabila anak angkatnya Ramadhani menjadi anak yang tidak mengenang budi apabila dewasa. Banyak pembohongan yang di lakukan oleh Dhani demi kebaikan dirinya sendiri.

Pada 7 Ramadhan juga merupakan hari kovonkensyen Dhani di kolej. Dhani melarang ibunya, Sufiah hadir ke majlis konvokesyennya kerana tidak mahu teman wanitanya Anna mengetahui tentang ibunya. Demi mengambil hati ibu Anna, Datin Audrey yang mementingkan darjat, Dhani telah berbohong bahawa dia adalah anak orang kaya yang telah di abaikan oleh ibu bapa yang terlalu sibuk dengan kerja.

Dhani yang sudah bosan hidup dalam kemiskinan nekad untuk merubah hidupnya dan masuk ke dalam keluarga Anna yang mewah walaupun terpaksa melukai hati ibunya, Sufiah.

Pelakon: 

Elly Suriati (Sufiah)
Fir Affandi (Ramadhani)
Ana Dahlia (Anna)
Tania Zainal
Mustpha Kamal
Sherry Abdullah
Nabila Huda ( Sufiah semasa muda)
Roy Azman (Mustaza)

Saksikan kesudaha drama ini setiap selasa dan rabu 10.30 malam dan Khamis 9.30 malam
bermula 19 Julai 2012
Terima Kasih Kerana Sudi membaca Entry Saya!Like Kalau Suka

0 comments:

Post a Comment

Originally By Diana Hana